fbpx

Discover Digital Trends

Our Blog

Cum să profităm la maxim de aplicația Google Translate?


affarit studio facebook communication and marketing agency programare cluj napoca targu mures blog

Google Translate este un instrument puternic care ne permite să comunicăm cu oameni în diferite limbi aproape instantaneu. Nu este chiar atât de ușor de folosit ca și „dispozitivele de traducere universală” din Star Trek, dar până când apar și acelea, îți punem la dispoziție câteva sfaturi pentru a putea profita la maxim de aplicația sistemului Google Translate.

Așadar, în primul rând, asigură-te că ai descărcat aplicația. 🙂 Iată versiunea pentru Android și aici o găsești pe cea pentru iOS. Gata? Atunci să continuăm cu sfaturile.

Folosește-o offline

Unul dintre cele mai importante lucruri este să știi cum să folosești aplicația offline. La urma urmei, e posibil să nu ai întotdeauna acces la internet în timp ce călătorești și atunci vei avea cea mai mare nevoie de comunicare.

Folosirea offline a aplicației Google Translate este foarte ușoară, dar pentru ca acesta să funcționeze, ai nevoie de câteva pregătiri cât timp ești online. Tot ce trebuie să faci este să descarci un Pachet de Limbi (Language Pack):

  • Intră în meniul de setări (cele trei linii din stânga sus)
  • Selectează „Offline translation”. De acolo, ți se va oferi o listă de limbi care pot fi descărcate. 
  • Descarcă orice limbă de care ai putea avea nevoie și vei putea folosi offline aplicația Google Translate.

affarit studio facebook communication and marketing agency programare cluj napoca targu mures blog

 

Tradu text aflat într-o imagine

Ai 3 opțiuni:

  1. Traducere instantanee cu ajutorul camerei: îndreaptă camera telefonului către textul scris într-o limbă străină, pe ecran apărând direct versiunea tradusă.
    Începând cu 10 iulie anul curent, Google Translate poate detecta automat limbile, astfel încât să îndreptându-ți camera telefonului către un pliant, semn sau meniu, vei obține o traducere în limba ta maternă, chiar dacă nu știi din ce limbă trebuie făcută traducerea.
  2. Scanare: fă o poză, iar aplicația o va scana, va recunoaște orice text pe ea și va oferi o traducere mai exactă.
  3. Traducerea unei imagini statice: încarcă orice fotografie de pe dispozitivul tău și după ce este scanată de către aplicație, folosește-ți degetul pentru a selecta textul pe care vrei să-l traducă.


Utilizează modul de conversație

Vrei să vorbești cu cineva, dar nu aveți un limbaj comun pe care îl puteți folosi? Intrând în modul de conversație vei vedea un microfon lângă fiecare limbă pe care îl puteți folosi pe rând pentru a vorbi și a urmări cum aplicația vă traduce textul și îi vorbește colegului tău în propria sa limbă. Poți, de asemenea, să alegi opțiunea Auto microphone din mijloc pentru a permite aplicației Google Translate să interpreteze două limbi simultan.

Folosește-o ca și dicționar

Dacă introduci un singur cuvânt, acesta îți va furniza și o definiție a cuvântului sau expresiei, așa că vei avea întotdeauna la tine un dicționar digital.

Construiește-ți propria culegere de expresii

Când călătorim avem tendința de a folosi aceleași fraze și expresii în mod repetat. Acesta este motivul pentru care aplicația îți permite să salvezi fraze și expresii obișnuite. Poți atinge steluța din partea dreaptă sus a oricărei traduceri, pentru a o salva printre preferatele tale și pentru a-ți crea propria culegere de expresii.

Utilizează funcția Tap to Translate

Această funcție trebuie activată înainte de a o putea folosi. Deschide aplicația Google Translate și atinge cele trei linii orizontale din partea stângă sus pentru a deschide meniul, apoi intră în setări și activează opțiunea Tap to Translate.
Cu această funcție puteți selecta și copia text în orice aplicație care permite acest lucru, pentru ca Google să-l poată traduce. Evidențiază pur și simplu textul dorit și dă Copy/Copiază, apoi atinge pictograma Google Translate când aceasta apare pe ecran. Ar trebui să vezi traducerea suprapusă pe aplicație aproape instantaneu.

affarit studio facebook communication and marketing agency programare cluj napoca targu mures blog


Folosește opțiunea Handwriting

Dacă atingi pictograma cu stilou va apărea un panou unde poți încerca să scrii de mână orice tip de text pentru ca acesta să fie tradus. Grijă, însă, acest lucru nu funcționează bine pentru fiecare limbă și va depinde mult de cât de clar și de lizibil îți este scrisul. Această funcție este cel mai ușor de folosit când ne întâlnim cu un text care nu folosește litere latine.

Deși nu înlocuiește vorbitul fluent, această aplicație este minunată în timp ce călătorești și te ajută să ai parte de o experiență fantastică.

Comments

Brief-ul: de ce este cel mai important document în cazul unui proiect?
Care-i faza cu Google Translate?

Related Articles